Er en garasjeport i galvanisert stål vedlikeholdsfri?

14 juni, 2020

Moderne garasjeporter i stål har utkonkurrert den tradisjonelle treporten. Dette fordi den er såkalt «vedlikeholdsfri», men hva betyr egentlig det? Vedlikeholdsfri i denne sammenhengen betyr at du slipper å skrape og male, som på tre-portene, eller olje/lakke for den saks skyld. Allikevel betyr ikke dette at du kan la en ny garasjeport stå uten en viss form for vedlikehold. Det er viktig å vaske porten med jevne mellomrom, alt avhengig av hvor porten står plassert i forhold til påvirkning av sol, regn, støv, sjøsprut og så videre.

Vask porten med en mild såpe, poler den gjerne, men ikke bruk polering med for grove slipemidler. Det kan skade mer enn det hjelper. Vask er å anbefale minimum 1 gang i året, polering er litt opp til deg selv. En nypolert port avviser støv og skitt bedre enn en upolert, men akkurat dette med polering er ikke påkrevet. Vask derimot, det bør du utføre. Husk at for eksempel salt som kommer igjennom lufta fester seg på porten, og blir den liggende over tid så kan det begynne å ruste (du vasker jo bilen din i løpet av vinteren?). Ser du antydninger til rust på porten, forsøk å skrape det vekk med neglene, det kan være at du redder porten før rusten går igjennom lakk og grunning.

Service på porten anbefaler vi hvert annet år. Ta det gjerne selv, eller kontakt oss så hjelper vi deg med det. Fjørene på porten bør etterstrammes, blir de for svake så må motoren gjøre for mye av jobben alene (fjører og motor jobber sammen), med den konsekvens at motoren ryker noen år før den egentlig skulle. Hengsler, hjul, skinner, wire…..alt bør sjekkes og vedlikeholdes. Gjør du det så har du gjerne porten i 5-6 år mer enn om du lar være.

Dette gjelder alle nye, moderne porter. Om noen forsøker å overbevise deg om noe annet, så snakker de ikke sant. Ingenting er 100% vedlikeholdsfritt. God sommer, med nyvasket og vedlikeholdt garasjeport:-)

Andre innlegg

Glass og fasade

Glass og fasade

Vi skreddersyr løsninger for fasade, vinduer og dører i aluminium. Alt etter kundens spesifikasjoner og ønsker.

Lagerboder

Lagerboder

Har du behov for å sikre eiendeler, som for eksempel i et felles garasjeanlegg? Eller trenger du boder til et minilager?Vi har løsningene. Ta kontakt på telefon eller mail så gir vi deg et tilbud på ditt prosjekt. Her er et par bilder fra et prosjekt vi nylig monterte...

Serviceavtale

Serviceavtale

Vi tilbyr serviceavtale, og 24 timer vaktservice. Både for næring og privat. Jevnlig tilsyn er viktig for å unngå unødvendig stopp og slitasje, og for opprettholdelse av garantier. Ta kontakt med oss i dag for et tilbud.