Hva skal du tenke på når du skal kjøpe garasjeport?

24 mai, 2020

Er du på jakt etter garasjeport? Her er noen tips å ta med seg i prosessen. Garasjeporten skal dekke lysåpningen på garasjen, så første skritt er å ta målene i selve åpningen. BREDDE fra vegg til vegg i åpningen, og HØYDE fra gulvet/bakken og opp under drageren som danner toppen av åpningen. Da har du størrelsen på porten

Når porten skal monteres, så monteres den på innsiden av åpningen. Skinnesystemet på porten trenger minimum 100mm på hver side, det vil si at du altså må ha minimum 10cm fra hver side av åpningen og inn mot veggene. Over portåpningen trenger du minimum 60mm, det aller beste er om du har 200mm eller mer. Det vil gi deg større muligheter med tanke på portstørrelse.

Har du disse målene klare, så kan vi lett gi deg en pris på det du trenger (se skisse nedenfor).

TIPS: dersom garasjeporten er eneste veien inn i garasjen, og du skal ha motor på, så trenger du en såkalt «nødutløser». Dette er en låssylinder som monteres i det øverste leddet på porten, deretter festes denne i en snor koblet mot motorskinnen på innsiden i garasjen. Da har du mulighet til å låse opp sylinderen, trekke denne ut og da frikoble motoren på innsiden. Dette er en sikkerhetsanordning som skal hjelpe deg dersom f eks strømmen går, og porten er lukket. Motoren fungerer da som lås, og må frikobles for at du skal få åpnet porten.

Lykke til:-)

Andre innlegg

Glass og fasade

Glass og fasade

Vi skreddersyr løsninger for fasade, vinduer og dører i aluminium. Alt etter kundens spesifikasjoner og ønsker.

Lagerboder

Lagerboder

Har du behov for å sikre eiendeler, som for eksempel i et felles garasjeanlegg? Eller trenger du boder til et minilager?Vi har løsningene. Ta kontakt på telefon eller mail så gir vi deg et tilbud på ditt prosjekt. Her er et par bilder fra et prosjekt vi nylig monterte...

Serviceavtale

Serviceavtale

Vi tilbyr serviceavtale, og 24 timer vaktservice. Både for næring og privat. Jevnlig tilsyn er viktig for å unngå unødvendig stopp og slitasje, og for opprettholdelse av garantier. Ta kontakt med oss i dag for et tilbud.